ΠΡΟΒΑΤΑ 1 Λακωνία Μονεμβασια (2)

Συνάντηση της Βάσως Ζαφειροπούλου, Προέδρου και Εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ). και της Αντιπροέδρου της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρη Μπάτο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η υποστελέχωση και τα προβλήματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και ιδιαίτερα ορισμένων Περιφερειακών Ενοτήτων όπως π.χ. της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας κλπ. καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν ενόψει του νέου προγραμματισμού προσλήψεων υπαλλήλων στις Περιφέρειες που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι των Κτηνιάτρων, συζήτησαν και το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας που αντιμετωπίζει συνάδελφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΔΥ. Τονίστηκε ότι το πρόβλημα πηγάζει από τη σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, η οποία δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται με αυταρχικές πρακτικές της Διοίκησης για εκτέλεση έργου και μετακινήσεις συναδέλφων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν η κατανόηση της ανάγκης προσλήψεων μονίμων κτηνιάτρων στην Π.Κ.Μ., η οποία είναι η Περιφέρεια με πολύ μεγάλο ζωικό κεφάλαιο και πολύ μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Συμφωνήθηκε ότι οι ανάγκες δεν καλύπτονται με εντολές εκτέλεσης έργου και αυθαίρετες μετακινήσεις κτηνιάτρων από θεωρούμενες “αρκετά στελεχωμένες Π.Ε.” σε σαφώς υποστελεχωμένες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) και πρότεινε την διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των Υπεύθυνων Υπουργών για τις προσλήψεις, μελών της ΕΝ.ΠΕ. και εκπροσώπων
συνδικαλιστικών φορέων των Κτηνιάτρων. Όσον αφορά στις μετακινήσεις κτηνιάτρων, θεώρησε πως θα πρέπει να
υλοποιούνται σε εθελοντική βάση συνδρομής στις υποστελεχωμένες Π.Ε. της Π.Κ.Μ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.