w17-80721EuroAsiaInterconnectorProjectGreeceCyprusIsrael

Η συνδρομή του ΑΔΜΗΕ στην υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, αλλά και η περαιτέρω συμμετοχή του Διαχειριστή στο έργο, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λευκωσία, μεταξύ της υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσας Πηλείδου, ανώτατων διοικητικών στελεχών του ΑΔΜΗΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Μάνο Μανουσάκη και εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης του έργου, Euroasia Interconnector.

Η κ. Πηλείδου ευχαρίστησε τον ΑΔΜΗΕ για την «καθοριστική συνδρομή του» στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 657 εκατ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Connecting Europe Facility, καθώς και για τη συνολική υποστήριξή του στην υλοποίηση της διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο Euroasia Interconnector έχουν υπογράψει σύμβαση για τη διασφάλιση της τεχνικής και επιχειρησιακής επάρκειας της νέας διασύνδεσης.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η συνεργασία του Διαχειριστή με τον Euroasia Interconnector για την υπογραφή των συμβάσεων με τις ανάδοχες εταιρείες του έργου, είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας του έργου καθώς και για την ταχύτερη εξέλιξή του.

Τέλος, αναδείχθηκε η ανάγκη περαιτέρω συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της Ελλάδας και της Κύπρου με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη και η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση ενός έργου στρατηγικής σημασίας που θα συνδέσει την Κύπρο, μέσω της Ελλάδας, με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.