w17-160929w2880520

Την ανάγκη ΕΕ να δημιουργήσει ειδικό πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των γεωργών και κτηνοτρόφων τόσο των Ελλήνων όσο και συνολικά των Ευρωπαίων τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ανέφερε:

«Έθεσα μετ’ επιτάσεως στο Συμβούλιο Υπουργών και τους επιτρόπους, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φλέγον ζήτημα της συνεχιζόμενης ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων.

Είναι η ώρα η ΕΕ να δημιουργήσει ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, Ελλήνων και Ευρωπαίων, που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να φθάνει στα ύψη, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και επιβίωσης για τους Έλληνες παραγωγούς.

Επίσης, δώσαμε στήριξη στις προτεραιότητες της γαλλικής Προεδρίας, για μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη της ανάκαμψης, ανάπτυξης, ασφάλειας και αλληλεγγύης.

Μια Ευρώπη που στηρίζει τους παραγωγούς μας, τοποθετεί την αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας, προστατεύει τους κανονισμούς και εξασφαλίζει ίσους όρους ανταγωνισμού για τα προϊόντα μας σε σχέση με τις εισαγωγές από τρίτες χώρες».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.