mpira-666x399

Στην ελληνική αγορά μπύρας εισέρχεται  ο κυπριακός επιχειρηματικός όμιλος Photos Photiades με την εξαγορά της σερραϊκής μικροζυθοποιίας Siris, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ελληνικής θυγατρικής του Beverage World, η οποία θα αναλάβει την αποκλειστική διανομή.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Φωτιάδης, απευθυνό0μενος προς εκπροσώπους του Τύπου, είναι ανοιχτός σε νέες εξαγορές, διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι που εξετάζεται, ενώ έδωσε έμφαση στον κλάδο της μικροζυθοποιίας και  των προοπτικών που έχει. Ο κυπριακός όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή της μπύρας Carslberg στην Κύπρο αλλά και στη διανομή αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

Ο ιδρυτής τη μικροζυθοποιίας Siris Γιάννης Μαρμαρέλλης, αναφερόμενος στη σχετική εξαγορά είπε ότι η Siris, που παράγει από το 2014 φρέσκες και μη παστεριωμένες μπύρες και ειδικότερα την premium craft μπύρα VOREIA, διατηρεί την αυτονομία της και εστιάζει στη καινοτομία. Ο Γιάννης Μαρμαρέλλης όπως ανακοινώθηκε παραμένει στη Siris ως σύμβουλος του ομίλου Φωτιάδη στις πωλήσεις σε όλο το φάσμα της μικροζυθοποιίας αλλά και στον τομέα του brand της Siris.

Έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας και καθώς και του πόλεμού στην Ουκρανία. Όπως επισημάνθηκε έχουν συμβάλει καθοριστικά στο να δημιουργηθεί εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όχι μόνο στην Ελλάδα, με τις συνέπειες στην παραγωγή μπύρας να είναι σημαντικές.

Όπως αναφέρθηκε  η αγορά βύνης από 440 ευρώ ο τόνος σήμερα διαμορφώνεται στα 630 ευρώ και οι προσφορές για το τέλος του έτους κυμαίνονται στα 950 ευρώ ο τόνος. Παράλληλα το κόστος πλαστικού έχει αυξηθεί κατά 50% και κατά 200% το χαρτόνι.

Ο όμιλος Photos Photiades ιδρύθηκε το 1942 και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κυπριακούς επιχειρηματικούς οργανισμούς, με παρουσία εκτός της Κύπρου, σε Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία.
Στην Ελλάδα η θυγατρική του ομίλου Beverage World διακινεί τα αλκοολούχα της Gruppo Campari όπως το Apleton, Grand Marnier, Wild Turkey, το Crodino, καθώς και τον καφέ Lavazza και το τσάι Heraclea. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεσοσταθμικές ανατιμήσεις 5-6%, ενώ πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία με την Lavazza έως το 2031.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.