ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΟ

Με τίτλο «Το Χαμένο Κείμενο», μία διαδραστική βίντεο-περιήγηση (video walk) στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, Αθήνα) την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 18.30 π.μ., μας ξεναγεί στο παρελθόν και στην εμπειρία σύγχρονων επιστημόνων.

Το έργο της εικαστικού Νίνας Παππά προτείνει στον θεατή μία πολυεπίπεδη διαδρομή στον χώρο των εκθεμάτων, μια σύνθετη οπτικοακουστική εμπειρία στον κόσμο της επιγραφικής, η οποία θα τον φέρει σε επαφή με τις εμπειρίες και τα βιώματα των επιγραφικών επιστημόνων. Στο επίκεντρο του video walk βρίσκονται οι επιγραφές και οι μελετητές τους και μόνο για την πρεμιέρα η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιγραφικοί μας υποδέχονται στον χώρο τους και μας αποκαλύπτουν σημειώσεις, χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, διαφάνειες και έκτυπα για να μας περιγράψουν τους ιδιαίτερους τρόπους της έρευνάς τους. Μας αφηγούνται ιστορίες για τις χρονοβόρες και αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αποκρυπτογραφήσουν τα φθαρμένα κείμενα και να συναρμολογήσουν τις τεμαχισμένες επιγραφές.

Το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου μιλά επίσης για τις επιγραφές, περιγράφει την καθημερινότητά του και μας ξεναγεί σε χώρους κλειστούς για το κοινό. Το έργο έχει ως αφετηρία την πρακτική των site-specific εικαστικών παρεμβάσεων, την παράδοση του ντοκιμαντέρ και την αισθητηριακή δυναμική των τεχνικών της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Είναι η πρώτη φορά που ένα ανάλογο έργο πραγματοποιείται σε ελληνικό μουσείο.

Παρουσίαση: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου,   στις 18:30, Την ημέρα της παρουσίασης η είσοδος είναι ελεύθερη

Ημέρες Επίσκεψης: καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 08:30 – 15:30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (μέχρι 31/10) , 2 ευρώ (από 1/11 μέχρι 31/3)

——————————-

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Βίντεο: Νίνα Παππά

Μοντάζ: Γιώργος Κραββαρίτης

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Άγγελος Π. Ματθαίου, Αθανάσιος Θέμος, Έλενα Ζαββού, Ειρήνη Χωρέμη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.