w16-18121023206574

«Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα καταγράφει για την επόμενη διετία για την χώρα μας εκτιμήσεις και προβλέψεις μια πολύ καλής δημοσιονομικής σταθερότητας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδου.

Ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε πως στην Έκθεση της ΕΕ καταγράφεται ότι «μειώνεται σημαντικά το δημόσιο χρέος. Συνεχίζει να μειώνεται η ανεργία. Η Ελλάδα θα έχει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και το 2022 και το 2023». Τόνισε ότι «οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πιο υψηλές και πιο θετικές, από τις σταθερά συντηρητικές εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών».

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα είναι πρωταθλήτρια σε επενδύσεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών και το 2022 και το 2023, με διψήφιο ποσοστό το 2022» επισημαίνοντας ότι αυτά «δεν είναι στοιχεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά είναι στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.