ENISA Κυριάκος Πιερρακάκης

Τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνη Τζωρτζακάκη, συναντήθηκε με τον νέο εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Juhan Lepassaar. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τον Οργανισμό, τόσο αναφορικά με τη μεταφορά της έδρας του στην Αθήνα, όσο και σχετικά με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του.

Με τη νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ENISA, τονίζεται από την κυβέρνηση, δρομολογείται η ενίσχυση του ρόλου του, κάτι που αποτυπώνεται και μέσω της μετατροπής της διάρκειάς του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Παράλληλα, πρόκειται να αυξηθεί το στελεχιακό του δυναμικό, ώστε ο Οργανισμός να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Η λειτουργία του Οργανισμού στην Αθήνα, υποστηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός σημαντικού δικτύου συνεργασίας με επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, όπως συνέβη στα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας του ENISA στην Κρήτη.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη έρχεται ακριβώς ένα μήνα μετά την κύρωση της νέας συμφωνίας έδρας από τη Βουλή των Ελλήνων. Η Κυβερνοασφάλεια αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για εμάς, καθώς τα βήματα της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό πρέπει να γίνουν με ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και με ασφάλεια. Από την ίδρυσή του, πριν από δεκαπέντε χρόνια, μέχρι σήμερα, ο ENISA σταθερά διευρύνει το πεδίο δράσης του, όχι μόνο γιατί το επιτάσσουν τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αλλά και χάρη στην εξαιρετική δουλειά των στελεχών του. Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Juhan Lepassaar επιβεβαιώσαμε την διάθεση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.