ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ α1

Αλλαγές έρχονται στην Τουρκία πάνω στην αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει εμμέσως και τους Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι υποφέρουν από τους Τούρκους, που ψαρεύουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανόνες, μειώνοντας τα ιχθυοαποθέματα.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο αυτές τις μέρες περνά από την κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας, Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Αφορά αφενός  την παράνομη αλιεία, αφετέρου την παράνομη υδατοκαλλιέργεια ή τη μίσθωση ζωνών, για την εκτροφή ψαριών. Αυστηροποιείται με στόχο την αειφόρο διαχείριση των υδατοκαλλιεργειών αλλά και τη διατήρηση των αλιευτικών πόρων, καθώς και την αποτροπή φαινομένων λαθραίας διακίνησης ψαριών.

Με την πρόταση, οι δραστηριότητες αλιείας και υδατοκαλλιέργειας θα παρακολουθούνται, θα ελέγχονται και θα καταγράφονται με νέα τεχνολογικά εργαλεία. Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πιο αυστηρό για την παράνομη μεταφορά αλιευτικών προϊόντων από το εξωτερικό προς την Τουρκία και τανάπαλιν.

*Η φωτογραφία είναι Αρχείου Α.Σ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.