ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τα εγκαίνια του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα με επισημότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, βουλευτών, σχεδόν του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχων από όλη την Κεντρική Μακεδονία, Ιεραρχών, εκπροσώπων των Αρχών και των φορέων της περιοχής, εργαζομένων της Περιφέρειας και πλήθους κόσμου.

Η λειτουργία του κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει, με την τελευταία μετεγκατάσταση υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να λαμβάνει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο. Πλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει στη Θεσσαλονίκη δυο κτίρια, το Κτίριο Διοίκησης και Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Βίλα Αλλατίνη, στην ανατολική πλευρά της πόλης και το νέο Κτίριο Υπηρεσιών στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Βιοκλιματικό το κτήριο 

Πρόκειται για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων σε συνολικό χώρο 42.260 τετραγωνικών μέτρων, που παρέχει πλήρη πρόσβαση στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ, καθώς και καταστήματα στο ισόγειο, η λειτουργία των οποίων θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άνετο εμπορικό κέντρο στην περιοχή. Εργάζονται περισσότεροι από 540 εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν σ’ αυτό το χώρο, από 10 κτίρια και γραφεία. Ήδη η εξοικονόμηση πόρων, από τα ενοίκια είναι στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το πρώτο βιοκλιματικό κτίριο στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια κτίρια στη χώρα, κάτι το οποίο συνεπάγεται: υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 70% από συμβατικά καύσιμα όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς και σημαντική μείωση εκπομπής ρύπων. Αντίστοιχα καινοτόμο είναι το κτίριο και σε ό,τι αφορά στη θερμομόνωσή του και τον φωτισμό, διαθέτοντας σύστημα ελέγχου όλων των ενεργειακών παραμέτρων. Λίγα μέτρα δυτικά βρίσκεται κι ένα έργο, που αφορά στο τρόφιμο, στη νέα Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά, που αναμένεται να δώσει ώθηση στις μεταφορές και τις εξαγωγές.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.