Μπαλες παιδι

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς μαζί με τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήριά τους το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για να λάβουν μέρος σε οικογενειακές εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας δημιουργήθηκε το 1994 και είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής συνεργασίας του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Λειτούργησε επί 22 χρόνια σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα, ενώ το 2017 η συνδιοργάνωση συνεχίζεται και στο καινούριο κτίριο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών στην οδό Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19.

Οικογενειακές εκπαιδευτικές δράσεις

10:30 – 11:30

«Η διατροφή σε πρώτο πλάνο!», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Παίζοντας  ρόλους στα εκθέματα «Το Αλφαβητάρι της Διατροφής» και «Κουζίνα», λύνουμε απορίες σχετικά με τις ομάδες τροφίμων, με τις υγιεινές επιλογές και την ισορροπημένη διατροφή.

12:00 – 13:15

«Από την αγορά στο πιάτο μου», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-6 χρόνων

Παίζοντας παιχνίδια ρόλων για μικρούς και μεγάλους, στο  έκθεμα «Το αλφαβητάρι της Διατροφής» ταξινομούμε τα τρόφιμα σε ομάδες και αναγνωρίζουμε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά τους.

12:30 – 14:00

«Κάτι έχω να σας πω…», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων

Ένα παιχνίδι διαλόγου μεταξύ των γενεών και των αντικειμένων του 20ου και του 21ου  αιώνα. Πώς θα αισθανόταν ένα παλιό τηλέφωνο, αν συνομιλούσε με ένα κινητό αφής; Τι θα έλεγε ένα σίδερο του 19ου  αιώνα , αν συναντούσε ένα ατμοσίδερο;

Αντικείμενα της παλιάς εποχής που έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν, πια, συνομιλούν με αντίστοιχα σύγχρονά τους. Τα παιδιά με την οικογένειά τους εξοικειώνονται με την έννοια του χρόνου, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές και… δίνουν φωνή στις δικές τους αφηγήσεις.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή, αλλά κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 210-3312995, Δευτέρα με Παρασκευή, 9:00 – 16:00

Επίσης, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρέχεται

  • Βεβαίωση συμμετοχής
  • Προτεραιότητα στην κράτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για το τμήμα & το σχολείο των συμμετεχόντων για το σχολικό έτος 2019-2020
  • Έκπτωση 10% στο ετήσιο πρόγραμμα που διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για ενήλικες με θέμα «Εκπαίδευση στο μουσείο»
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Παιδικό Μουσείο στα εξής τηλέφωνα και email:
    Τηλ. 2103312995, Φαξ: 2103241919
    email: info@hcm.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.