πορτοκαλια

Το φαινόμενο “ντόμινο” συνεχίζεται για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών καθώς έπειτα από την κατακόρυφη πτώση των τιμών, οι παραγωγοί αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι και με την “Μήδεια”, η οποία σίγουρα θα προκαλέσει αρκετές ζημιές στις παραγωγές τους.

Μεγαλύτερη ανησυχία εμφανίζεται κυρίως στους παραγωγούς μανταρινιών και πορτοκαλιών της χώρας, αφενός λόγω των χαμηλών τιμών και της απουσίας ζήτησης, αφετέρου λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων για παγωμένες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, οι οποίες απειλούν με μεγάλες ζημιές τόσο την ηρτημένη παραγωγή (π.χ. μανταρίνια Ορτανίκ, πορτοκάλια Βαλέντσια κ.λπ.), όσο και τα ίδια τα δέντρα.

Το προηγούμενο διάστημα, λόγω καλοκαιρίας και υψηλών θερμοκρασιών βάση εποχής, πολλά είναι τα δέντρα που έχουν ανθίσει, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο της καταστροφής, σε περίπτωση πολικών θερμοκρασιών.

Οι παραγωγοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίας πρόληψης για την κακοκαιρία, τοποθετώντας χαλκό και ειδικά καλύμματα προστασίας στα δέντρα τους. Το αρνητικό είναι πως δεν υπάρχει κάποιο αντιψυκτικό ολικής προστασίας, παρά μόνο κάποια σκευάσματα αντιστρες με αμινοξέα για 48 ώρες πριν ή 48 ώρες μετά τις συνθήκες ψύχους.

Μεγάλη ανησυχία για την “Μήδεια” επικρατεί και σε άλλες ζώνες, όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία κ.λπ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.