* Με 11 μεγάλες χρυσές βραβεύσεις

* 3 Grand Prestige Gold, 5 Prestige Gold και 3 Gold βραβεία

* Στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus IOOC 2023

* Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 802 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό

Απόλυτη διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2023 της Αργεντινής, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS International Competition 2023 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων από 197 εταιρείες, από 19 χώρες του κόσμου.

Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, πράγμα που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την διεθνή κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον OLIVINUS IOOC 2023 γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από 29 ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον Νο. 1 διεθνή διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου.

Μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει και από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου που είναι περίπου 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Τα 11 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 11 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 100% και συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν τρία (3) ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, πέντε (5) ελαιόλαδα με Prestige Gold και τρία (3) ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά οι 11 χρυσές βραβεύσεις στον 17ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2023, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη Λακωνίας και την Ελλάδα, είναι:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.