2014475

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Σταύρου Αραχωβίτη, σχετικά με την μη αποδοχή της Βουλευτικής Τροπολογίας για την επιχορήγηση των κτηνοτρόφων για σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στις 27 Οκτωβρίου ανέφερε τα εξής:

«Ο κ. Αραχωβίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παριστάνουν πλέον τους δήθεν προστάτες των Κτηνοτρόφων, όταν μάλιστα τα 4,5 χρόνια που βρέθηκαν στη διακυβέρνηση της χώρας αγνόησαν επιδεικτικά και επανειλημμένα τον εν λόγω κλάδο με τις γνωστές σε όλους καταστρεπτικές συνέπειες.

Διερωτόμαστε λοιπόν, αν ήταν όλα τόσο απλά όσο η κατάθεση μιας τροπολογίας, γιατί δεν τη νομοθέτησαν τόσα χρόνια στην Κυβέρνηση;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι με ψέματα και μικροπολιτικά, αντιπολιτευτικά τεχνάσματα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απραξία τους και την αδιαφορία τους.

Επιπλέον, ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι η σχετική τροπολογία που κατέθεσε δεν απερρίφθη «επί της ουσίας» αλλά απερρίφθη ως «απαράδεκτη» αφού προέρχεται από τη Βουλή και προξενεί δημοσιονομικό κόστος. Του προτείνουμε να ξαναδιαβάσει τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, να ασχοληθεί σοβαρά και όχι επιπόλαια με τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου – για πολλά από τα οποία είναι o ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος – και να σταματήσει να εμπαίζει τους κτηνοτρόφους όπως ακριβώς έκανε και όσο ήταν Υπουργός.

Επίσης, συνιστούμε στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου να ενημερωθεί για τα πραγματικά γεγονότα, να μην παρασύρεται και αντιγράφει τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συνεργαστεί ουσιαστικά με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να υπάρξει ένας καλοπροαίρετος και παραγωγικός διάλογος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων της περιοχής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, ενημερώνω ότι έχω επιληφθεί προσωπικά, το εξετάζω και θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όπως άλλωστε έχω πράξει τους τελευταίους τρεις μήνες για πολλά ζητήματα που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.