3-16

Τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις Βαρδάτες, 8χλμ από την πόλη της Λαμίας, επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο παράρτημα, ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του οργανισμού.

Πρόκειται για το μοναδικό Τμήμα Ακρόδρυων στην Ελλάδα στο οποίο από το 1984 μέχρι και σήμερα επιτελείται σημαντικό έργο στο τομέα της γενετικής βελτίωσης και των τεχνικών καλλιέργειας της καρυδιάς και της φιστικιάς. Στο κέντρο, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων, καλλιεργούνται 26 ποικιλίες κελυφωτού φιστικιού, 6 από τις οποίες είναι διατηρητέες καθώς και 44 ποικιλίες καρυδιάς. Ταυτόχρονα, έχουν εγκατασταθεί πειραματικοί δενδρώνες αξιολόγησης αμυγδαλιάς, ελιάς και βερικοκιάς, ενώ, γίνεται καλλιέργεια και εκμετάλλευση σε βαμβάκι και σιτάρι.

Στο παράρτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, γίνεται εκπαίδευση παραγωγών ενώ παράλληλα, εκπονούνται σεμινάρια επιμόρφωσης για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία ενίσχυσης του παραρτήματος σε ερευνητές και υποδομές. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε το Κέντρο “ΔΗΜΗΤΡΑ” Βαρδάτων,  ένα “σπουδαίο εργαλείο” για τον πρωτογενή τομέα η λειτουργία του οποίου χρειάζεται να ενδυναμωθεί, και επεσήμανε ότι μπορούμε να αναδείξουμε το παράρτημα του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” , “σε έναν σημαντικό ερευνητικό και αναπτυξιακό πόλο γύρω από την αγροτική παραγωγή , τόσο για τους αγρότες της Φθιώτιδας όσο και για τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.