αρχείο-λήψης-54-768x475

Στην πλατφόρμα του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) βρίσκονται από σήμερα το πρωί αναρτημένες η διακήρυξη και η περίληψη του διαγωνισμού που σχετίζεται με το έργο κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην κτηματική Περιφέρεια της Ηράκλειας του Ν. Φθιώτιδας, αποτελώντας ουσιαστικά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία θα διεξαχθεί μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 12-05-2021.

Αντικείμενο του έργου, είναι έργα υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό και η βελτίωση υπάρχουσας υδροληψίας με την κατασκευή νέου κλειστού αγωγού, νέας υδατοδεξαμενής, αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού, κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων, κατασκευή αντλιοστασίου τροφοδοσίας του δικτύου αρδεύσεως, δίκτυο αρδεύσεως υπό πίεση μήκους 22082μ καθώς και 92 υδροληψιών.

Η συνολική ωφελούμενη έκταση είναι 3.510 στρέμματα, η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), 25% από εθνικούς πόρους.

Όπως τονίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, «το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή που με την ολοκλήρωση του οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής θα έχουν πολλαπλά οφέλη. Γι’ αυτό και το ξεμπλοκάρισμα της διαγωνιστικής διαδικασίας συνιστά μια πολύ θετική εξέλιξη. Με τα σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα επιτυγχάνεται η βιώσιμη διαχείριση του νερού που εκτός των άλλων αποτελεί και μια σοβαρή παράμετρο του κόστους της αγροτικής παραγωγής. Η Φθιώτιδα έχει ανάγκη από πολλά έργα σαν και αυτό της Ηράκλειας. Για εμάς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν προτεραιότητα ο σχεδιασμός, η εκπόνηση μελετών και η κατασκευή αρδευτικών έργων τόσο στη Φθιώτιδα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.