Το γάλα που παράγεται στην περιοχή είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικής ποιότητας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι υψηλής διατροφικής αξίας με πολλές βραβεύσεις. Η εποχή που διανύουμε είναι μία εποχή προκλήσεων που απορρέουν, αφενός από τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και αφετέρου από τα νέα κλιματολογικά δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.
Η σύγχρονη τεχνολογία όμως δίνει νέες δυνατότητες, ώστε με καινοτόμες λύσεις να αυξηθεί η παραγωγικότητα, με παράλληλη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.
Εξίσου σημαντική είναι επίσης η επέκταση της σύστασης ομάδων παραγωγών που δίνει τη δυνατότητα ισχυροποίησης της θέσης τους στην αγορά, με τα συνεπαγόμενα οφέλη ως προς την ανταγωνιστικότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους.
Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η δράση και το αποτέλεσμα βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού και των πρωτοβουλιών μας.
Στηρίζουμε την προώθηση και ανάδειξη του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα και που μπορούν να κατακτήσουν μια ξεχωριστή θέση στην Ελληνική Διατροφή.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.