κεφαλογιαννης

Τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μετέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, για την ενδυνάμωση των γεωργών και των αγροτικών κοινοτήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, πρότεινε «τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, εφάμιλλο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τηn Πράσινη Συμφωνία».

«Κοινή Αγροτική Πολιτική, η πιο επιτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 30 χρόνια», τόνισε στην αρχή της παρέμβασής του, και πρόσθεσε: «Τι ζητούν οι αγρότες μας; Αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση κόστους πετρελαίου και ρεύματος, μείωση κόστους εφοδίων και ζωοτροφών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Ναι, οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δίκιο».

«Τι προσφέρουν οι αγρότες μας;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη και εγγυημένη αγροτική ασφάλεια».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο «τι πρέπει να κάνουμε εμείς», υπογράμμισε:

«Έναν σοβαρό στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας. Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου. Ενός νέου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως έχουμε κάνει ήδη για την Πράσινη Συμφωνία. Ναι, είμαστε υπέρ της προστασίας του κλίματος. Πάντα, όμως, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.