Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήμου Σπάρτης, ICC Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ICC Women Hellas για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα στην Σπάρτη και την Λακωνία, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπεγράφη την Παρασκευή 2 Ιουλίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με τον Δήμο Σπάρτης και την ICC, για την «Ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία».

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν α) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, β) ο Δήμαρχος Σπάρτης και Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) κ. Πέτρος Δούκας και γ) η Πρόεδρος της Επιχειρηματικής Γυναικείας Οργάνωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ICC Women Hellas), κα. Μαρίνα Γιαβρόγλου- Οφλούδη.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα στην Λακωνία, καθώς και την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου μεταξύ άλλων προβλέπονται:

  • Δημιουργία της υπηρεσίας «Δίκτυο Παραγωγών Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων».
  • Ενεργή συμμετοχή και αξιοποίηση όλων των τοπικών γιορτών. Καταγραφή των γυναικείων επιχειρήσεων που    ασχολούνται με την αγροτική οικονομία.
  • Διοργάνωση επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες.
  • Διεξαγωγή ημερίδας για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας. Δημιουργία ενημερωτικού e-φυλλαδίου με τα πρωτογενή και μεταποιημένα προϊόντα της περιοχής.
  • Διοργάνωση του αγροτικού συμποσίου SPARTAGROTICA.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι το ΥΠΑΑΤ ανταποκρίνεται στην εμβληματική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέτρου Δούκα και συνεργάζεται με τον Δήμο Σπάρτης και την ICC για τη στήριξη των γυναικών της Λακωνίας στην προσπάθειά τους να προσδώσουν στα παραγόμενα προϊόντα της λακωνικής γης εξέχουσα θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό για τη συνεργασία και την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες έχουν στην αιχμή τους τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της λακωνικής γης είναι βασική προτεραιότητα του Δήμου Σπάρτης.               

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.