γδγγ

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19/1 η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κωσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Τσιάρα με τους… σκληροπυρηνικούς αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα της ΠΕΜ, αλλά μετά τον  πολύωρο διάλογο που έγινε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και τον Υπουργό Αργοτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει λόγο για «παραγωγική συζήτηση», οι αγροτοσυνδικαλιστές και ειδικά οι Λαρισαίοι, δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους.

Συγκεκριμένα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας τονίζουν ότι επιβεβαιώνονται για το ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε ουσιαστική πολιτική βούληση, κάνοντας λόγο για υποκρισία, ενώ ήδη κυκλοφορεί από χθες το βράδυ η πρόταση για κινητοποίηση με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αν και την ίδια στιγμή κάποιοι λένε πως το μεμέντουμ για μία τέτοια κινητοποίηση έχει πλέον παρέλθει, καθώς κάποια μπλόκα, ήδη από χθες, διαλύθηκαν με τα τρακτέρ να έχουν επιστρέψει στα χωράφια.

Η κατάσταση, για το ποιες ακριβώς αποφάσεις θα πάρει το μπλόκο της Νίκαιας, που είναι το ισχυρότερο όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα Τρίτη 20/1 στις 6 το απόγευμα όταν θα πραγματοποιηθεί η νέα κρίσιμη γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας. Πάντως, το onlarissa αναφέρει πως από το κλίμα που επικρατεί γίνεται αντιληπτό πως βρίσκονται πιο κοντά στην συνέχιση και όχι στον τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, από τις δηλώσεις των Λαρισαίων αγροτών Κώστα Χατζή και Ρίζου Μαρούδα, ήδη διαφάνηκαν οι προθέσεις τους.

«Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τη σημερινή συνάντηση. Δεν μένουμε ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες και από τη συζήτηση που είχαν οι συνάδελφοι με τον πρωθυπουργό» τόνισε ο Κώστας Χατζής, γραμματέας ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας. Όπως είπε, φαίνεται ότι είναι όλα υποκριτικά. «Αν νοιάζονταν πραγματικά να δώσουν λύσεις στα ζητήματα θα έδιναν, γιατί μπορούσαν αν είχαν την πολιτική βούληση. Τον δημοσιονομικό χώρο τον έχουν. Εμείς αύριο θα κάνουμε γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα, όπως και σε όλα τα μπλόκα και θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας». Οι αγώνες δεν τελειώνουν, συμπλήρωσε ο κ. Χατζής, διευκρινίζοντας πως είτε θα συνεχιστούν αυτές οι κινητοποιήσεις, είτε θα αποφασιστεί κάτι άλλο.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, έπειτα από τη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, που διήρκησε πάνω από 4 ώρες. «Θέσαμε τα δίκαια αιτήματά μας, αναγνώρισαν σε μεγάλο βαθμό το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά καλύφθηκαν πίσω από τις γνωστές -κατά τη γνώμη μας- δικαιολογίες για δημοσιονομικές συνθήκες και για τους ευρωπαϊκούς κανόνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρούδας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει τον δημοσιονομικό χώρο να λύσει τα προβλήματα, αλλά δεν έχει την πολιτική βούληση».

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αλλάζει η εικόνα των εξαγγελιών. Αυτό που ξέραμε εδώ και πολλές ημέρες από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μαρούδας. Ερωτηθείς εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συλλαλητηρίου, είπε πως αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα μπλόκα. «Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την κινητοποίηση».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.