869

Τα εγκαίνια της  επετειακής Πασχαλινής 40ης Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδα», πραγματοποιήθηκαν χθες, στο Πασαλιμάνι, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  τον διοργανωτή της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Σταύρο Τζεδάκη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρο Τσόντο.

Για  εννέα  ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας από τους παραγωγούς της Κρήτης, αλλά  και από άλλες περιοχές της Ελλάδoς και να γνωρίσουν την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα.

Παράλληλα,  με την λειτουργία των εξήντα εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό «ταξίδι», με ένα πρόγραμμα από καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Περισσότερα από 70 πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδoς, θα συντροφεύσουν την 40η διοργάνωση, παρουσιάζοντας τη δράση τους και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

Η έκθεση  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε μαζί με τη σύζυγό του κα  Βάλια Κυριαζή – Μώραλη, στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η Κρητική Κοινότητα στον Πειραιά είναι από τις πιο μεγάλες Κοινότητες και εκφράζεται μέσα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τον φίλο Πρόεδρο Θοδωρή Τσόντο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κρητικό στοιχείο στον Πειραιά είναι πολύ ισχυρό και που ο φίλος Νεκτάριο Σερμάκης, για δέκατη χρονιά πραγματοποιεί την έκθεση στο Πασαλιμάνι, η οποία προβάλλει κυρίως κρητικά προϊόντα και όχι μόνο.

Γνωρίζετε την έμμεση σχέση που έχω με την Κρήτη και πόσο εκτιμώ τους ανθρώπους της, αλλά και την φιλοξενία της, την μουσική της, το φαγητό της. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση, να απολαύσουν και να προμηθευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σερμάκη για τη διαχρονικά καλή μας συνεργασία».

Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης, σε δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν μιλάμε για εξωστρέφεια στην Κρήτη, ο νους μας «ταξιδεύει» στον όμορφο Πειραιά, όπου έχουμε «χτίσει» σχέσεις φιλίας με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα με τη συνδρομή της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και του Προέδρου της Θεόδωρου Τσόντου.

Η Κρήτη παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, είναι ένα νησί προικισμένο και ευλογημένο σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες και αυτό επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων να παράγονται ταυτόχρονα».

Στα εγκαίνια, από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη.

Διάρκεια έκθεσης : έως και την Κυριακή 28 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας : από τις 10:00 έως τις 22:00.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.