binary comment

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση για την περαιτέρω αποστελέχωση του Υπουργείου Αγρoτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του συνόλου των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Κυβέρνησης (Υπουργείων και Ο.Τ.Α.) με την προσπάθεια ψήφισης του άρθρου 61 του υπό συζήτηση στις Επιτροπές Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο επιχειρείται επαναπόσπαση συγκεκριμένων Γεωτεχνικών προς τις Διαχειριστικές της ΜΟΔ του Υπουργείου Ανάπτυξης, από την ίδια προφανώς δεξαμενή που έχει χρησιμοποιηθεί την τελευταία δεκαπενταετία.

Είναι προφανές ότι η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί την περαιτέρω αποστελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών ανακυκλώνοντας τους ίδιους εργαζομένους με αποσπάσεις προς την ΜΟΔ.

Θυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι για το κατεξοχήν Γεωτεχνικό Υπ.Α.Α.Τ.:

  • 50 Γεωτεχνικοί παραμένουν αποσπασμένοι σε Διαχειριστικές του Υπουργείου Ανάπτυξης την ίδια στιγμή που οι Υπηρεσίες του Υπουργείου παρουσιάζουν κενά που στην πραγματικότητα ανέρχονται σε πάνω από το 1/3 των Οργανικών θέσεων. Επιπλέον στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες των Περιφερειών και ιδιαίτερα στις θέσεις Κτηνιάτρων τα κενά ξεπερνούν το 50% και σε ορισμένους Νομούς φτάνουν το 80%.
  • Στις Διαχειριστικές υπάρχουν Γεωτεχνικοί του Υπουργείου που παραμένουν αποσπασμένοι για πάνω από 15 χρόνια, στερώντας έτσι το Υπουργείο από πολύτιμο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό και δημιουργώντας ερωτηματικά για το κλειστό σύστημα αποσπάσεων που δημιουργείται, την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είχε αποφασίσει να επαναφέρει ευνοϊκές μισθολογικές ρυθμίσεις μόνο για την ΜΟΔ Α.Ε.

Κατόπιν των παραπάνω καλούμε την κυβέρνηση:

  1. Να αποσύρει την διάταξη δημιουργίας κλειστού κλαμπ αποσπασμένων στην ΜΟΔ, με τις ευνοϊκές μισθολογικές διατάξεις (επιμίσθια).
  2. Να προχωρήσει σε αντικατάσταση της υπό συζήτηση διάταξης δίνοντας ισότιμη δυνατότητα άμεσης απόσπασης (με σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης) σε όσους ενδιαφέρονται να μεταφερθούν στην ΜΟΔ του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  3. Να αυξήσει τις Οργανικές Θέσεις Γεωτεχνικών του Υπ.Α.Α.Τ. και των υπόλοιπων Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε αριθμό ίσο με αυτόν των μόνιμα αποσπασμένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να προχωρήσει σε οικειοθελή μετάταξη όλων των Συναδέλφων που παραμένουν για πάνω από δέκα χρόνια στις Διαχειριστικές, καταλαμβάνοντας και στερώντας ταυτόχρονα Οργανικές Θέσεις στην Γενική Κυβέρνηση. Οι θέσεις που στερείται το Υπ.Α.Α.Τ. για πάνω από δέκα χρόνια είναι πολύτιμες και θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, το Γεωτεχνικό Υπ.Α.Α.Τ. οδηγείται νομοτελειακά σε αδυναμία λειτουργίας. Ο Υπουργός κος Σ. Λιβανός θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι πολιτική χωρίς Υπουργείο δεν υπάρχει. Διαφορετικά ας συνεχίσει με τις συνταγές ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΔ και τόσα άλλα. Οι επιτυχίες στην κατανομή των άμεσων ενισχύσεων (βλέπε βοσκοτόπια), στους ελέγχους στο γάλα (βλέπε φέτα), στην απορροφητικότητα των μέτρων του ΠΑΑ αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Πολιτική χωρίς τομές δεν γίνεται, ο πολιτικός κουμπαράς γεμίζει από τους πολλούς, ας το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί Προϊστάμενοι του Υπ.Α.Α.Τ. και της κυβέρνησης.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.