ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ AGROTICA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

“Η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η ενίσχυση των ζωοτροφών για όσο διαρκεί η κρίση, η αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και την επίλυση του προβλήματος των εργατών γης, που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, θα είναι στα άμεσα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα για τη στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων”, δήλωσε ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την επίσκεψη του στην 29η Εκθεση AGROTICA ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

“Η 29η AGROTICA, μετά από δύο χρόνια απουσίας, πραγματοποιείται μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς. Το κόστος παραγωγής, τόσο σε λιπάσματα όσο και σε ζωοτροφές, αλλά πολύ περισσότερο σε ενέργεια, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο, οδηγεί σε απόγνωση τους αγρότες”, είπε ο κ. Αραχωβίτης και συνέχισε: “Την απόγνωση αυτή την είδαμε περιοδεύοντας μέσα στην AGROTICA. Είδαμε μια κατήφεια και όχι το χαμόγελο που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη, για πρώτη φορά πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την AGROTICA, επισημαίνει, ακριβώς, την κρισιμότητα των στιγμών. Αυτό που δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ότι η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία σιγά σιγά εγκαταλείπονται στη χώρα μας. Εγκαταλείπεται ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα όραμα, χρειάζεται ένα σχέδιο. Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανακούφισης που θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κι ένα μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον κλάδο της αγροδιατροφής συνολικά στην Ελλάδα”.

Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης

«Στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο και γενικότερα για μέτρα μείωσης του κόστους της αγροτικής παραγωγής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές στον παραγωγό πάνω από το κόστος παραγωγής ώστε και να μένει καθαρό εισόδημα και οι τιμές των προϊόντων να είναι προσιτές στα λαϊκά νοικοκυριά» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το αγροτικό συλλαλητήριο στην «Agrotika».

«Οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης! Το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευθεί εξαιτίας των αυξήσεων σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενώ εξαναγκάζονται να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους σε τιμές κάτω του κόστους. Τα προβλήματα οξύνθηκαν λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όμως δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε εισαγόμενα! Είναι ο μόνιμος βραχνάς για τους αγρότες αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των ομίλων» επισήμανε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσοϋμπας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.