σδφσδφσδφ

Το Mediterranean Cluster, μια πλατφόρμα συνεργασίας των Εθνικών Δικτύων ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) των Μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκαινιάζει μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο «Seeds of the Mediterranean».

Webinar: «Seeds of the Mediterranean – Διαχείριση Υδατικών Πόρων στη Γεωργία των Μεσογειακών Χωρών»

Το πρώτο webinar της σειράς θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2026 και είναι αφιερωμένο στη Διαχείριση των υδατικών πόρων, ένα κρίσιμο ζήτημα για τη βιωσιμότητα της γεωργίας στη λεκάνη της Μεσογείου.

Πληροφορίες Διεξαγωγής

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2026
Ώρα: 12:00 – 13:30 (Ώρα Ελλάδας) / 11:00 – 12:30 (CET)
Γλώσσα: Αγγλικά
Τρόπος συμμετοχής: Διαδικτυακά (Online)
Κόστος: Δωρεάν (Απαιτείται προεγγραφή)
Περιγραφή της Πρωτοβουλίας

Η σειρά webinars «Seeds of the Mediterranean» γεννήθηκε μέσα από τις συναντήσεις του Mediterranean Cluster (στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Κροατία). Στόχος είναι η ανάδειξη καινοτόμων έργων, η ανταλλαγή μεταφέρσιμων λύσεων μεταξύ των χωρών και η ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία των φυσικών πόρων.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τα Εθνικά Δίκτυα ΚΑΠ της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας, με τον συντονισμό του EU CAP Network.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το webinar είναι ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους του αγροδιατροφικού τομέα:

Γεωργούς και αγροτικούς παραγωγούς.
Συμβούλους και υπηρεσίες γεωργικών εφαρμογών.
Επιχειρησιακές Ομάδες και έργα καινοτομίας.
Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
Επιχειρήσεις και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Δημόσιες διοικήσεις και διαχειριστικές αρχές.
Εγγραφές

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η προεγγραφή είναι υποχρεωτική.

Οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές έως τις 13 Μαρτίου 2026 (23:59).

Πώς θα κάνετε την εγγραφή σας;
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η προεγγραφή είναι απαραίτητη για να λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης (Microsoft Teams).
Προθεσμία: Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 13 Μαρτίου 2026.
Διαδικασία: Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής μέσω της επίσημης ανακοίνωσης στο Ελληνικό Δίκτυο ΚΑΠ (agrotikianaptixi.gr).
Σύνδεσμος Εγγραφής: Η απευθείας φόρμα είναι διαθέσιμη στο EU CAP Network (κάντε κλικ ΕΔΩ).

3. Τι θα ακολουθήσει μετά το πρώτο Webinar;
Το webinar της 16ης Μαρτίου για τη διαχείριση του νερού είναι μόνο η αρχή. Το “Seeds of the Mediterranean” έχει σχεδιαστεί ως σειρά συναντήσεων.
Αν και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σταδιακά, το πλάνο περιλαμβάνει συζητήσεις για την υγεία του εδάφους, την ψηφιοποίηση της υπαίθρου και τις βιολογικές καλλιέργειες στις μεσογειακές συνθήκες.

Μετά την παρουσίαση των έργων (όπως το HIDROLIVAR), θα ακολουθήσει συζήτηση μέσω της πλατφόρμας Padlet, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας και να προτείνουν μελλοντικές συνεργασίες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρουσιάσεις και τα βίντεο θα αναρτηθούν στο YouTube κανάλι του EU CAP Network για ελεύθερη πρόσβαση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.