PANEMMI 22 11 22

Στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ).

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα μείζονα θεσμικά θέματα του κλάδου από τα μέλη της Ένωσης, όπως εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Πιτάκα, τον γ.γ., Ιωακείμ Τσουκαλά, το μέλος, κ. Χάρη Νικολάου και τον τεχνικό σύμβουλο, κ. Νίκο Αναγνώπουλο.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης απόρροια της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία και η συμμετοχή της ΠΑΝΕΜΜΙ στο Εθνικό Συμβούλιο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδατοκαλλιέργειας, Γενική Διεύθυνση Αλιείας, κα. Αγγελική Καλλαρά και η κα. Σοφία Σπεντζάρη, στέλεχος Διαχειριστικής Αρχής και σύμβουλος του ΥφΑΑΤ.

Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα και υπενθύμισε  τη δέσμευσή του  για προώθηση και στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική διαβούλευση στα υπό εξέταση θέματα και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.