ΟΜΣΕ 16 1 23

Τα μείζονα θεσμικά θέματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων μελισσοκόμων, συζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.), στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης και προώθησης του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Κεδίκογλου για τη σταθερή συνεργασία τους και την ανταπόκρισή του στα αιτήματα του κλάδου, ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής, η νοθεία και οι ελληνοποιήσεις μελιών. Επιπλέον, εξετάστηκε και η διαδικασία λήψης ΠΟΠ για συγκεκριμένες ποικιλίες.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρου Ντουντουνάκη, του κ. Δημήτρη Καλογρίδη από το Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών και της κας. Σοφίας Σπεντζάρη, στελέχους της Διαχειριστικής Αρχής ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας, κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας, κ. Κωνσταντίνος Ντούνας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την προστασία των μελισσοκόμων και ζήτησε την άμεση επανάληψη της συνάντησης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.