ΥΠΑΑΤ

Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια, αποτελεί το «κλειδί» για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στη διάρκεια της τοποθέτησής του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».

«Η χώρα μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγή», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η ταύτιση των προϊόντων μας με την ποιότητα και την ασφάλεια και η αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης για πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να κατακτήσουν σημαντική θέση στις αγορές διεθνώς». Σημείωσε, ότι η διαδικασία της πιστοποίησης μέσω του ΕΣΥΔ, επικυρώνει τη ζητούμενη ποιότητα και ασφάλεια και χαρακτήρισε τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις του εθνικού συστήματος, «διαβατήριο» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές παγκοσμίως.

Εφαρμόστε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας

Στο μεταξύ, τη θέση του ότι η ιδιοπαραγωγή στις ζωοτροφές μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην εξοικονόμηση ενέργειας, διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ που έγινε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα την κυκλική οικονομία. «Εάν δε λειτουργήσει η κυκλική οικονομία με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί, τίποτα δεν θα είναι βιώσιμο», είπε ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο υπουργός συμμετείχε και σε εκδήλωση που οργάνωσε στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ η «Νέα Γενιά Αγροτών», με τη φροντίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο που προκηρύχθηκε μέχρι σήμερα. Τόνισε, ότι η στήριξη των νέων αγροτών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, μαζί με την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών μας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με την οργάνωση «Νέα Γενιά Αγροτών», το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισκέφτηκε Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με νέους αγρότες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη σημασία της στροφής των νέων στον πρωτογενή τομέα και στην αγροτική επιχειρηματικότητα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.