Νερό Ρέμα Πικροδάφνης

Έντονη η ανησυχία για τους αγρότες του Αλφειού – Πηνειού αλλά και για το νέο διοικητικό συμβούλιο για τον συγκεκριμένο Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων, αφού οι οφειλές του προς τη ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά ταμεία μαζί με πρόστιμα – προσαυξήσεις είναι πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Λύση για το πρόβλημα αυτό αναζήτησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις οφειλές που υπάρχουν κι αν μπορούν να μειωθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην άρδευση των χωραφιών. Εξήγησε ότι πολλά από τα χρέη προέρχονται από το παρελθόν και ταλαιπωρούν τις τωρινές διοικήσεις αλλά κι από δήμους που επίσης χρωστούσαν χρήματα.

Κατά τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο ξεκινά από το 2004, εποχή, που δεν ήταν η Ελλάδα σε κρίση και για 17 άτομα προσωπικό κατάφερε να χρωστά συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ, είτε ως κύρια οφειλή είτε για πρόστιμα και προσαυξήσεις. Εξήγησε πως εξ αυτών 2,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στη ΔΕΗ και 2 εκατομμύρια ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, εκ των οποίων 1,3 εκατομμύριο ευρώ είναι η κύρια οφειλή.

Ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης εξήγησε πως επανειλημμένα ο συγκεκριμένος οργανισμός μπήκε σε ρυθμίσεις ενώ ακόμη και τώρα που ξαναμπήκε σε ρύθμιση δεν έχει πληρώσει για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται και κατασχέσεις, αλλά αν αυτό συμβεί σταματούν. Επεσήμανε, δε, πως ανάλογα προβλήματα με μεγάλες οφειλές έχουν άλλοι 2-3 οργανισμοί προς ΔΕΗ/ΕΦΚΑ ενώ γενικά σημαντικές οφειλές έχουν άλλοι δέκα ΤΟΕΒ σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.