w26-20572425872466

Με 175 εμπορικές συναντήσεις οι περισσότερες των οποίων θα ευοδωθούν σε εμπορικές συμφωνίες, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η  συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων της Βόρειας Αμερικής, τη Summer Fancy Food Show η οποία διεξήχθη (12-14 Ιουνίου) στη Νέα Υόρκη.
Η συμμετοχή ήταν με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα: αυγοτάραχο, μέλι, ελαιόλαδο, προϊόντα χαρουπιού, τυροκομικά και βότανα εννέα επιχειρήσεων τις οποίες η περιφέρεια ενίσχυσε,  επιδοτώντας κατά 80% το κόστος συμμετοχής. Επίσης προσέφερε και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, φωτογράφιση των προϊόντων τους, αποστολή newsletters σε επιλεγμένες λίστες αγοραστών και άλλες ενέργειες.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση στις προτεραιότητές μας είναι, σε συνεργασία και με τον αρμόδιο περιφερειακό μας σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σ. Βοϊδονικόλα, να στηρίζουμε με στοχευμένες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμουμε έμπρακτα στην προσπάθειά τους να προβάλλουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό».
Σημειώνεται πως το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση, το Περίπτερο της Αττικής επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές) και μέλη της προξενικής Αρχής της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος Α’ ΟΕΥ Νικόλαος Θωμόπουλος, η Μαρία Βαξεβανίδου, επικεφαλής του διπλωματικού Τύπου και η εντεταλμένη σύμβουλος του Enterprise Greece Μπέτυ  Αλεξανδροπούλου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.