w05-141030KINHMA

Η ανάπλαση ενός ιδιαίτερου κήπου στη Σίφνο. Με αυτόν τον τρόπο γεννιέται ένα νέο ΚΙΝΗΜΑ για την προστασία του περιβάλλοντος στο Νότιο Αιγαίο. Πρόκειται για τη δημιουργία του «Κήπου Δωροθέου του Β’» στο νησί, έργο με το οποίο σηματοδοτείται η έναρξη του έργου της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» για την προστασία του Περιβάλλοντος του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος Κατερίνα Ανδρούτσου: «Το ΚΙΝΗΜΑ μας ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες και αποτελεί πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών οι οποίοι, με έδρα την Νάξο, θεωρούμε υποχρέωσή μας να μεριμνήσουμε, με ατομική προσφορά και ευθύνη, να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε δράσεις οι οποίες θα συντελέσουν στην επαναφορά της ισορροπίας στο οικοσύστημα των νησιών του Ν. Αιγαίου».

Όπως τόνισε: «Δεν ξεχνούμε φυσικά την μέριμνά μας ώστε οι δράσεις μας να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, στα θέματα της κλιματικής αλλαγής».

Από τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας της Βρύσης, η κα Ανδρούτσου ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφαση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για την έναρξη του έργου στην Σίφνο, για την δημιουργία ενός μοναδικού κήπου, και παρουσίασε σε φωτορεαλιστική εκδοχή την τελική μορφή της Ανάπλασης του χώρου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Βρύσης.

«Πρόκειται για έναν χώρο πράσινου, έναν Κήπο όμορφο, αρμονικό και κυρίως απόλυτα συμβατό με το κλίμα και το Περιβάλλον των Κυκλάδων», όπως εξήγησε.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στη σχετική εκδήλωση, ο κήπος της Σίφνου πρόκειται να ονομαστεί «Κήπος Δωροθέου του Β’», ως «ελάχιστο δείγμα Σεβασμού και Εκτίμησης στον ιεράρχη και άνθρωπο, ο οποίος με το έργο και τις πράξεις του στηρίζει αξιοθαύμαστα και αποδεικνύει αδιαλείπτως την ευαισθησία του για το περιβάλλον, τους ανθρώπους και το ποίμνιό του», όπως ανέφερε η κα Ανδρούτσου.

Απ΄ την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β’, υποσχέθηκε ότι: «Θα υπερασπίζομαι τον Κήπο, ο οποίος θ αποτελέσει ανάσα για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού», ενώ τόνισε ότι: «Αυτό που οραματιστήκατε αποτελεί συνέχεια του έργου του Θεού, της περιουσίας Του που μας την εμπιστεύτηκε. Είμαστε υπόλογοι απέναντί Του, αν την καταστρέφουμε, ενώ αν την συντηρούμε και την αναδεικνύουμε, όπως εσείς οραματιστήκατε, είμαστε συνεργοί στο έργο Του, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό»

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς οι: δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Φίλιππος Φόρτωμας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλήμονας Ζανετίδης, η έπαρχος και εντεταλμένη για το Περιβάλλον περιφερειακή σύμβουλος Έλλη Χωριανοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου Νίκος Χρυσίνης, και η πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου.

Συνδιοργανωτές στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Την μελέτη διαμόρφωσης του χώρου του «Κήπου Δωροθέου του Β’» στην Σίφνο πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα της εταιρίας Ecoscapes.

Συμπαραστάτες της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» οι οποίοι παρέχουν την Αιγίδα τους στο Έργο της είναι οι:

Ιερά Μητρόπολης Παροναξίας

Ιερά Μητρόπολης Σύρου, Τήνου, ‘Ανδρου, Κέας, Σίφνου, Μήλου, Δήλου & Μυκόνου

Ιερά Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού& Νήσων

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Το Α.Π.Ε- ΜΠΕ ( Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Χορηγός στο Έργο της είναι η εταιρία ΚΟΡΠΗ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.