w01-16543201photoIMG6095

Με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς να έχει εξαλειφθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ευχαριστεί μέσω επιστολής όλους όσοι «βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και πάλεψαν με περισσή αυτοθυσία σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε ένα “θεριό” που μαινόταν επί ημέρες».

Διευκρινίζοντας ότι «στο στάδιο μετά την κρίση, κανείς μας δεν νιώθει νικητής. Νιώθουμε, ωστόσο, ικανοποίηση γιατί καταβάλαμε κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια, υπερβάλαμε εαυτούς, για να μειώσουμε όσο γίνεται τις απώλειες και τις συνέπειες της δασικής αυτής πυρκαγιάς», επαναλαμβάνει ότι στόχος όλων ήταν «να διασωθεί το μοναδικής αξίας οικοσύστημα του Δάσους της Δαδιάς, αλλά και να προστατέψουμε τους συντοπίτες μας, τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται κοντά στον εθνικό μας δρυμό, καθώς και τα σπίτια τους».

Ειδικότερα, ο κ. Πέτροβιτς ευχαριστεί, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την υποστήριξη που παρείχε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά», τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη «που βρέθηκε επί μέρες μαζί μας στην πρώτη γραμμή και συντόνισε το δύσκολο έργο της κατάσβεσης». Τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο  Τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, τον γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Φοίβο Θεοδώρου, τον προϊστάμενο κλάδου επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Λάμπρη «που συνόδευσαν τον υπουργό και παρέμειναν μέχρι και την ημέρα κατάσβεσής της». Την ηγεσία και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα πληρώματα των εναέριων μέσων, τον δήμαρχο Σουφλίου και τα στελέχη του «για την άριστη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων και στο συντονισμό ενεργειών», τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου για τη συνδρομή τους με μέσα, την ηγεσία και τα στελέχη του Στρατού, τον διευθυντή Δασών Έβρου, τη δασάρχη Σουφλίου και όλα τα στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών του Νομού και τους δασικούς συνεταιρισμούς. Τον διευθυντή και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τα στελέχη της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Π.Ε. Έβρου και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, το συντονιστή πολιτικής προστασίας της ΠΑΜΘ Π. Φωτακίδη. Τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Β. Δελησταμάτη και τους περιφερειακούς συμβούλους που βρέθηκαν στο σημείο, τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου και την Εταιρία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης. Τη διοίκηση και τα στελέχη του Αερολιμένα «Δημόκριτος» και του κεντρικού λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Τους ιδιωτικούς φορείς που συνέδραμαν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, τις φιλοζωικές οργανώσεις, «τον φίλο και συνεργάτη, υπάλληλο του γραφείου μου Χρήστο Παπαποστόλου, που ήταν δίπλα μου ως πολύτιμος σύμβουλος σε αυτή τη φυσική καταστροφή».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.