opekepe-kthnotrofia-gewrgia

Έρχεται στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, καθώς και η  ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές. Συγχρόνως, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να  αισχροκερδήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε από τα Χανιά, όπου περιοδεύει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα 50 εκατ. περίπου, που αφορούν την ενίσχυση στην αγορά ζωοτροφών και ταυτόχρονα κάποιες από τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι θα δοθούν νωρίτερα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο που ειδικά για την Κρήτη αφορά 8 εκατ. ευρώ, που θα δοθεί στους παραγωγούς, ώστε να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος της μεταφοράς προς το νησί.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και σημείωσε ότι αντιμετωπίζονται μέσα από ένα πλαίσιο από την πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων ειδικά των ζωοτροφών που θα επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ είπε ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν επισημαίνοντας μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία θα κληθούν να υπερψηφίσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργαντάς συμμετείχε επίσης, στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγών και συνεταιρισμών της περιοχής παρουσία των βουλευτών Ντόρας Μπακογιάννη, Μανούσου Βολουδάκη καθώς και του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Επιβεβλημένη και εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι σε μία δύσκολη συγκυρία οι παραγωγοί χρειάζονται στήριξη με όσα μέσα διαθέτει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αγώνας για στήριξη των παραγωγών θα δοθεί τον Μάιο και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ε.Ε οφείλει να αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν δραματικά αλλάξει και ότι αυτή τη στιγμή τα θέματα των παραγωγών πρέπει να αντιμετωπισθούν με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε τώρα και πιστεύω πώς θα την δώσουμε αποτελεσματικά».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης τόνισε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κατανοήσει πλήρως που είναι τα πραγματικά προβλήματα επισημαίνοντας ότι, «είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι ακούει τον πρωτογενή τομέα και θα κάνει αυτό που πρέπει για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα καθώς και την ανάπτυξη του».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.