w23-212200Roscosmos25454455

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι σκοπεύει να συνάπτει όλες τις «εξωτερικές» συμβάσεις της σε ρούβλια, μετά τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν θα δέχεται στο εξής πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ.

«Και εμείς θα συνάπτουμε όλες τις συμφωνίες μας με το εξωτερικό σε ρούβλια», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρογκόζιν είχε προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Υποστήριξε ότι η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον ISS θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, γεγονός που θα επηρεάσει το ρωσικό τμήμα του σταθμού.

Μέχρι πρόσφατα, η συνεργασία στον διαστημικό τομέα ήταν ένας από τους ελάχιστους τομείς που δεν είχαν επηρεαστεί από τις διεθνείς κυρώσεις. Την επόμενη εβδομάδα, στις 30 Μαρτίου, ένας Αμερικανός αστροναύτης, ο Μαρκ Βάντι Χάι και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκαπλέροφ και Πιοτ Ντούμπροφ, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Γη με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.