w02-125019Mantis

Η Mantis Group συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τομέα παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων, κατακτώντας νέες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα προϊόντα της ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο δύο κορυφαίων διαγωνισμών, του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ) και του International Wine & Spirit Competition (IWSC) στο Λονδίνο, αποσπώντας συνολικά επτά βραβεία.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των αποσταγμάτων, το Τσίπουρο Καλαϊτζή από την σειρά Mantis Greek Spirits Collection απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στο 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πληθωρικό τσίπουρο διπλής απόσταξης, από στέμφυλα εξαιρετικών αρωματικών ελληνικών ποικιλιών από τη θεσσαλική γη. Διατηρεί τα ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού ενώ ξεχωρίζει για τη μαλακή γεύση του και τις φρουτώδεις αρωματικές νότες του.

Στην κατηγορία των οίνων, οι νέες σειρές κρασιών Ρεζινέ και Φίλιωμα της ιστορικής Οινοποιίας Μαλαματίνα – που ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ομίλου Mantis – απέσπασαν συνολικά έξι βραβεία, στους δύο διαγωνισμούς.

– Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ, από 100% Αγιωργίτικο (Π.Γ.Ε Πελοπόννησος) απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον διαγωνισμό IWSC. Πρόκειται για μια γευστική, ντελικάτη πρόταση με ευχάριστη, διακριτική επίγευση, που γοήτευσε τους κριτές με τα μεθυστικά, υπέροχα αρωματικά φρούτα, το λαμπερό, πορφυρό χρώμα και τις φωτεινές μπλέ ανταύγειες του.

– Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.

– Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.

– Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ, απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον IWSC. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας που συνδυάζει ποικιλίες Σαββατιανού και Merlot, σε μια ελαφριά και φινετσάτη επιλογή, με υπέροχο ροζέ χρώμα και ευχάριστη, φρουτώδη επίγευση. Την παλέτα συμπληρώνουν γκρέιπφρουτ, ροδάκινο και νότες κόκκινου δαμάσκηνου, οι οποίες εναρμονίζονται με πινελιές βοτανικών αρωμάτων και τη διακριτική παρουσία της ρητίνης.

– Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ, μία μοντέρνα, γευστική και γεμάτη φρεσκάδα πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας από 100% Σαββατιανό απέσπασε Bronze Award στον IWSC. Συνδυάζει αρμονικά φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών με βοτανικές νότες μέντας, βασιλικού & φρέσκου μάραθου που μαζί με την φινετσάτη παρουσία της ρητίνης καταλήγουν σε ένα ωραίο γευστικό τελείωμα.

Το υψηλό επίπεδο και των δύο διαγωνισμών επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, οινοχόων, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφων οίνου και αποσταγμάτων και την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο. Η διαδικασία αξιολόγησης των διαγωνισμών περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία και συζήτηση πάνελ.

Συνολικά, στο πλαίσιo διοργάνωσης του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ), που πραγματοποιείται από το 1999, έλαβαν μέρος 750 οίνοι και 47 αμπελοοινικά αποστάγματα από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο International Wine & Spirit Competition είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνής διαγωνισμούς που διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1969. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πάνω από 6000 οίνοι από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και 54 ελληνικά δείγματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.