w10-105233AlexandroupoliNORTHVIEW

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά συνολικά και για τη θρακιώτικη και για την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και αξιωματούχους του Ελληνικού Στρατού και της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αλεξανδρούπολη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας, δήλωσε: «Είχαμε από την αρχή, από το 2019, τρεις κατευθυντήριους άξονες:

-Ο πρώτος είναι ο αμυντικός άξονας και νομίζω με τις δύο συμφωνίες που υπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υπηρετείται απολύτως. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το εθνικό συμφέρον.

-Ο δεύτερος αφορά το οικονομικό το εμπορικό κομμάτι. Το λιμάνι θα εξελιχθεί θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και θα παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο για την πόλη και την περιοχή στα ο που έρχονται.

-Το τρίτο είναι το ενεργειακό. Το υγροποιημένο αέριο ο νέος Σταθμός ο οποίος θα φτιαχτεί λίγα μίλια από δω και η διασύνδεση με τον TAP θα οδηγήσει στο να γίνει Αλεξανδρούπολη στο να γίνει η Θράκη νέος ενεργειακός κόμβος. Κι όλο αυτό συνολικά υπηρετεί το νέο όραμα για την πατρίδα μας. Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μία ακμάζουσα Ευρώπη».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.