Αση Γωνια προβατα 4 γαλα Κρητη Χανια

Νέα πίεση δέχεται ο κλάδος της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, αν αλλάξει το δασμολογικό καθεστώς ο Τραμπ και το μεταβάλλει +25% στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Μετά το πρόγραμμα προώθησης της φέτας, το προϊόν παρουσίασε το 2018 αύξηση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ, από περίπου 10 εκατομμύρια, που ήταν στο παρελθόν, στις εξαγωγές. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο Τάκης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, αν επιβληθούν δασμοί με τόσο υψηλή που θα έχει η φέτα, θα καταστεί μη ανταγωνιστική και θα βρεθεί εκτός αγοράς. “Τα τελευταία χρόνια μας είχε βοηθήσει πολύ ο Γιάννης Αντετοκούμπο στην Αμερική με το θέμα της φέτας”, μας εξήγησε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα προώθησης, “αλλά τώρα, αν επιβληθούν οι δασμοί, η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη…”.

Α.ΣΤ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.