w13-123507PLHMMHXANLAGADAS

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Σερρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλούς δήμους της περιφερειακής ενότητας, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, στις ορεινές περιοχές των Σερρών έπεσαν ήδη τα πρώτα χιόνια και με απόφαση του δημάρχου Σιντικής κλειστά παρέμειναν σήμερα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αγκίστρου και Αχλαδοχωρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι για μια ακόμη φορά το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ροής υδάτων που εισέρχονται ανεξέλεγκτα από τη γειτονική Βουλγαρία, μεταφέροντας φερτά υλικά.

«Μέχρι χθες το βράδυ», σημείωσε, «εισέρχονταν περί τα 500 κυβικά νερό το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει πολλοί χείμαρροι. Από σήμερα το πρωί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν σε πολλές αγροτικές περιοχές που τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν».

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι προβλήματα υπήρξαν στη Σκοτούσα, τον Προμαχώνα, το Νεοχώρι και τον Σκοπό. Αλλά και σε περιοχές όπως το Σιδηρόκαστρο, η Μαυροθάλασσα, ο Γάζωρος, όπου τα δυο τελευταία χρόνια η Αντιπεριφέρεια εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα και σειρά παρεμβάσεων που όμως δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί λόγω και των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ανέφερε ακόμη ότι από το 2018, οπότε η ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων πέρασε από τους κατά τόπους Δήμους στις Αντιπεριφέρειες, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις μέχρι τότε, τα δυο αυτά χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες που συνεχίζονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερχείλιση χειμάρρων και ποταμών.

Προβλήματα υπήρξαν επίσης και στην Πρώτη Σερρών, όπου οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή έριξαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιόδους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.