Μεντβέντεφ και εκπρόσωπος FAO

Την ώρα που οι ΗΠΑ χτυπούν την Ευρώπη με αυξημένους δασμούς, την αύξηση των βιολογικών προϊόντων της επιδιώκει η Ρωσία. Η νέα νομοθεσία για τα βιολογικά προϊόντα στη χώρα τίθεται σε ισχύ  από την 1η/1/2020, με νέο εθνικό πρότυπο.

Με στόχο την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και την ψηφιοποίηση της Γεωργίας, ο ρωσικός παράγοντας ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνές Φόρουμ Αγρο-Βιομηχανίας (IAIF 2019). Το συγκεκριμένο φόρουμ διεξάγεται στο πλαίσιο της Αγροτικής Εβδομάδας κι οργανώθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας για να συζητήσει την ανάπτυξη οργανικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Η νέα νομοθεσία για τα βιολογικά προϊόντα προβλέπει επίσης τη σύνταξη μητρώου που να απαριθμεί βιολογικούς παραγωγούς και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτές. Αυτό θα διευκολύνει την εμπορία βιολογικών προϊόντων τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό ενώ αναμένεται να υπάρξουν και μέτρα για την αναβάθμιση του ποιοτικού ελέγχου.

Το άλλο βήμα, που ετοιμάζουν οι Ρώσοι είναι να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην ψηφιοποίηση της Γεωργίας και για τον λόγο αυτό είχαν συναντήσεις με στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, οι οποίες εντάσσονται και στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ψηφιακής Οικονομίας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.