w09-10283612

Είναι πάντα εκπληκτικό όταν η Μητέρα Φύση ξεδιπλώνει τα πρώτα σημάδια της άνοιξης. Ένα ανθισμένο πολύχρωμο λουλούδι σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και φέρνει ελπίδα, χαρά και φως. Από τους πρώτους αγνούς γάλανθους, τους νάρκισσους μέχρι την χρυσοκίτρινα πρίμουλα και τα ρόδα των Χριστουγέννων, τα λουλούδια αυτά χρησιμοποιούνται από τους κηπουρούς ως «σημάδια» αντίστροφης μέτρησης για το τέλος του χειμώνα.

Αν και επίσημα η πρώτη μέρα της άνοιξης για το Βόρειο Ημισφαίριο όπου ανήκει και η Ελλάδα προσδιορίζεται στις 21 Μαρτίου, η άνοιξη είναι ήδη εδώ και δεν είναι κακό όσοι αγαπάνε τα λουλούδια να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες.

Εξάλλου ο ρόλος των λουλουδιών είναι σημαντικός όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τις μέλισσες και ορισμένα είδη πεταλούδων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, δίνοντας τους το πρώτο νέκταρ και τη γύρη που χρειάζονται μόλις ξυπνήσουν. Σύμφωνα με το «Gardeners word magazine» είναι η ενέργεια που χρειάζονται για να πετάξουν, να βρουν σύντροφο ή χώρο φωλιάσματος, ενώ η γύρη βοηθά τις μέλισσες να αρχίσουν να γεννούν αυγά για την επόμενη γενιά μελισσών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.