w04-111555gasPipeline800454

Οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως στέλνει ρωσικό αέριο προς δυσμάς, προς την Ευρώπη, κατευθυνόταν χθες από τη Γερμανία προς την Πολωνία, δείχνουν τα δεδομένα από τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης δικτύου Cascade.

Το αέριο έρεε αντιστρόφως, από τη Γερμανία στην Πολωνία, για 15η διαδοχική ημέρα.

Ο όγκος του αερίου που κατευθύνεται ανατολικά έφτασε χθες το πρωί σχεδόν τα 9,9 εκατ. κιλοβατώρες (KWh/h) στον κόμβο μέτρησης του Μαλνόφ στα γερμανοπολωνικά σύνορα, έδειξαν τα δεδομένα, σημειώνοντας άνοδο από τα 5,8 εκατομμύρια kWh/h που ήταν προηγουμένως.

Οι εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ αντιστοιχούν περίπου στο ένα έκτο την ετήσιων εξαγωγών αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Η εταιρεία έκλεισε χωρητικότητα διαμετακόμισης 8,3 εκατομμυρίων kWh/h μέσω του αγωγού για τον Ιανουάριο σε δημοπρασία τον περασμένο μήνα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία, αντί να ανακουφίζει με αυτό την υπερθερμασμένη αγορά, επιρρίποντας την ευθύνη για την αντιστροφή της ροής στον αγωγό Γιαμάλ και την εκτόξευση των τιμών στους γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.