votana1

Τα δώρα της «δικής μας» χλωρίδας. Οι ειδικές καλλιέργειες μεγάλου υψομέτρου δημιούργησαν μια θαυμαστή σειρά με τα πιο «φρέσκα» αποξηραμένα βότανα, φρούτα και μπαχαρικά, με όνομα Corphes.

Σε ένα σημείο του χάρτη που παραπέμπει σε καλογυρισμένη, ατμοσφαιρική ταινία, η εταιρεία Corphes επαληθεύει τον τίτλο της και παράγει προϊόντα που ταξιδεύουν από πολύ ψηλά, για να φτάσουν πολύ μακριά, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μαρμελάδα βατόμουρο, βιολογικά μείγματα βοτάνων σε πολλές παραλλαγές και με συμβολικά ονόματα, όπως «Silence» (Σιωπή), «Relief» (Ανακούφιση), «Vital» (Ζωτικός), «Recovery» (Ανάρρωση), βιολογικό θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, ματζουράνα, τσάι του βουνού, εστραγκόν, χαμομήλι, φασκόμηλο, φλισκούνι, λουίζα, μέντα και μελισσόχορτο είναι η εντυπωσιακή λίστα και ο Αστέριος Γκανάς, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας και υπεύθυνος ανάπτυξης και πωλήσεων, μας μίλησε για τη φιλοσοφία τους: «Μαζί με τον Χρυσοβαλάντη Κόγιο το 2015 ιδρύσαμε τις Corphes.

Tο εγχείρημα στηρίχτηκε στην αναγεννητική γεωργία, στις ειδικές καλλιέργειες μεγάλου υψομέτρου και στη διάσωση της “δικής μας” χλωρίδας. Τα πρώτα χρόνια ασχοληθήκαμε με την έρευνα. Πολλαπλασιάσαμε τα αυτοφυή φυτά με σχεδόν ίδιο γενετικό υλικό και επαναφυτεύσαμε στη δική μας γη, δίπλα στα ενδημικά. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα το κάναμε brand: είμαστε από τις πιο ψηλές (υψομετρικά) ειδικές καλλιέργειες στη χώρα. Βρισκόμαστε ανάμεσα στα σύννεφα, στις βουνο-Corphes των Καμβουνίων και των Χασίων ορέων. Στην κορυφογραμμή που ενώνει την Πίνδο με τον Ολυμπο υπηρετούμε συνειδητά τη γη των παππούδων μας, με σκοπό να διασώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τον χλωριδικό πλούτο της περιοχής, κάνοντας παγκοσμίως γνωστά τα ελληνικά βότανα και ενδημικά φυτά». Τα προϊόντα ξεχωρίζουν, καθώς «είναι εργαστηριακά αποδεδειγμένα η ένταση, η διάρκειά και ο πλούσιος φαινολικός χαρακτήρας τους. Οι επεμβάσεις στον κύκλο ζωής των φυτών και των φρούτων είναι ελάχιστες. Σεβόμαστε τη φύση και την υπηρετούμε με αγάπη».

Ευλογημένη περιοχή

Η φύση κάνει την καλύτερη προεργασία: «Είμαστε τυχεροί, η περιοχή μας είναι ευλογημένη: βόρειοι άνεμοι, χαμηλά ποσοστά υγρασίας, μεγάλο υψόμετρο και δυναμικό υπέδαφος βοηθούν να μη “φροντίζουμε” ιδιαίτερα τις καλλιέργειές μας. Μόνο θειάφι και χαλκός, ίσως στάχτη, ριγανέλαιο και στάγδην άρδευση, όπου απαιτείται σε περιόδους ξηρασίας. Θέλει προσοχή στη συγκομιδή, στην ξήρανση, αλλά και την απολύμανση, προτού συσκευάσουμε υπό κενό». Οσο για το αισθητικό κομμάτι: «Χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα υλικά, αποσπάσαμε βραβεία για τις συσκευασίες, δημιουργήσαμε ένα όμορφο site, μας ενδιαφέρει να έχουμε εικόνα με αισθητική και εξωστρέφεια». Η εξωστρέφεια, άλλωστε, αντικατοπτρίζεται και στη διεθνή αγορά: «Τα προϊόντα ήδη βρίσκονται σε αγορές του εξωτερικού, σε 6 ευρωπαϊκές χώρες , σε Καναδά, Αυστραλία, Κατάρ, Ρωσία και έπεται συνέχεια».

info

Τα προϊόντα τα βρίσκετε μέσω του site https://www.corphes.gr/ , σε επιλεμένα deli, boutique των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της χώρας και σύντομα μέσω e-shop.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.