1540285234_0_1502866425_0_3

Κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή με την οποία επιτέλους ο έλεγχος της ασφάλειας των τροφίμων και της προστασίας καταναλωτή ανήκει στο φυσικό του χώρο, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μια σοβαρή εκκρεμότητα του Ν. 4512/2018 που αφορά το πλαίσιο άσκησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στα τρόφιμα, διευθετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. έχει αντιληφθεί πλήρως τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το Υπουργείο στην ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Εκτός από το ότι ξεκαθαρίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Υπ.Α.Α.Τ. και τις ΔΑΟΚ των Περιφερειών, χωρίς επικάλυψη από άλλες Υπηρεσίες θεσμοθετείται για πρώτη φορά σύστημα διαχείρισης καταγγελιών. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί πλέον να υποβάλλει ανεμπόδιστα καταγγελία για οποιαδήποτε περίπτωση που αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και η καταγγελία του αυτή να αξιοποιείται με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή.

Η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός και σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου του Υπ.Α.Α.Τ. στην ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία  καταναλωτή ο ρόλος που θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το αξιόλογο Γεωτεχνικό Προσωπικό του Δημοσίου. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου η Ομοσπονδία κινείτε για την πλήρωση των κενών θέσεων των Γεωτεχνικών και στις τρεις βαθμίδες Διοίκησης του Δημοσίου.

Έστω και τώρα όλο το πολιτικό σύστημα αντιλήφθηκε ότι ο πυλώνας ανάπτυξης, της ασφάλειας τροφίμων και της προστασίας του καταναλωτή είναι το Υπ.Α.Α.Τ. με τους Εποπτευόμενους Φορείς του και οι ΔΑΟΚ των Περιφερειών.

Καληνύχτα παρείσακτοι,

καλημέρα νυκοκυροσύνη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.