binary comment
  • 9πμ, κτίριο 2, Ευελπίδων: αλληλεγγύη στη Συναδέλφισσα – Μέλος μας, Κατερίνα Γιαννούλια και τους Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου
  • 12 το μεσημέρι, στάση εργασίας
  • 1μμ, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Υπουργού (Αχαρνών 2), για τη μεταφορά της αρμοδιότητας των ζώων συντροφιάς από το Υπ.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών και την αιφνίδια σύσταση νέας Γενικής Γραμματείας στο Υπ.Α.Α.Τ. και μετατροπή του Οργανογράμματος.

Στις 25/6, 9πμ, στην Ευελπίδων (κτίριο 2 – ΠΡΩΚΑΤ), καλούμε τα Συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας, σε συμπαράσταση στη Συναδέλφισσα και Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ, Κ. Γιαννούλια και στους άλλους τρεις Συνδικαλιστές του χώρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επειδή η Δημοτική Αρχή Αλίμου, γνωστή και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά Σωματείων & Ομοσπονδιών εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένης της ΠΟΓΕΔΥ), οδηγεί στα Δικαστήρια τα παραπάνω Συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν, μαζί με πλήθος Εργαζόμενων, Δημοτών και Εκπροσώπων Δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στον Δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των Συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο την Συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων.

Την ίδια μέρα, κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1μμ, στο γραφείο του Υπουργού (Αχαρνών 2), καθώς αντιμετωπίζουμε πλήθος προβλημάτων από την πολιτική που ασκείται στο Υπουργείο μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, ούτε τις ανάγκες της κοινωνίας και των Αγροτών, ούτε των Εργαζομένων του Υπ.Α.Α.Τ., αλλά και του συνόλου του Δημοσίου. Επιπλέον, οι αλλαγές, συντελούνται αιφνίδια και χωρίς καμιά συνεργασία με τα Συνδικαλιστικά Όργανα των Εργαζομένων.

Είναι γνωστό πλέον, ότι στις 16-6-2021, με το Π.Δ.:40/2021 (Α΄ 100), το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Λοιπών Ζώων μεταφέρεται από την Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η μεταφορά αφορά τις αρμοδιότητες που συνδέονται με τα ζώα συντροφιάς και το σύνολο των θέσεων και του προσωπικού.

Με αυτό το Π.Δ., η χώρα μας πρωτοτυπεί και μεταφέρει από τις πιο αρμόδιες Υπηρεσίες, που είναι οι Κτηνιατρικές και Γεωτεχνικές, την αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών, που δεν διαθέτει σχετικές ειδικότητες.

Παράλληλα στο ίδιο Π.Δ. συστήνεται, ξαφνικά και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους Εργαζόμενους, νέα Γενική Γραμματεία στο Υπ.Α.Α.Τ. η οποία ονομάζεται Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, η οποία, ουσιαστικά καλύπτει ήδη υπάρχουσες Δομές και κατανομές αντικειμένων. Ο λόγος δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε υπάρχουσες ανάγκες του συνόλου των Εργαζομένων και των Αγροτών που εξυπηρετούν. Υποψιαζόμαστε πιο….. ιδιοτελή και ατομικά κίνητρα!

Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν  δεν θα το επιτρέψουμε, γι’ αυτό καλούμε στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 25/6 τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους να τις πλαισιώσουν και να είναι σε επαγρύπνηση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.