apokentromeni

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα : «Αυθαιρεσιών συνέχεια… στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας», η οποία θα αποσταλεί στα αρμόδιά υπουργεία και φορείς  ούτως ώστε να εισακουσθούν τα όσα συμβαίνουν και τυχόν δεν έχουν φτάσει στα “αυτιά” των αρμόδιων φορέων.  Αναλυτικά το κείμενο:

Στην Ομοσπονδία εξακολουθούν να φτάνουν καταγγελίες συναδέλφων που υπηρετούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου λόγω της συνεχιζόμενης και ανεξέλεγκτης αυταρχικής συμπεριφοράς της Αν. Προϊστάμενης της Δ/νσης.

Την τελευταία τουλάχιστον πενταετία οι συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ενάντια στην ορθή Διοικητική πρακτική και καλούνται να ανταπεξέλθουν στα υψηλών απαιτήσεων Υπηρεσιακά τους καθήκοντα μέσα σε ένα περιβάλλον άκρατου εργασιακού εκφοβισμού και αυταρχισμού.

Μολονότι ο Συντονιστής ΑΔΗ-ΔΜ και ο Αν. Προϊστάμενος Γ.Δ. ΠΕΧΩΠ γνωρίζουν αυτή την κατάσταση και έχουν την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας της Υπηρεσίας, παραμένουν άπραγοι απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που αναφέρουν οι συνάδελφοι, επιβεβαιώνοντας την ιδιοκτησιακή αντίληψη στην άσκηση των καθηκόντων τους και τη βούλησή τους για τη συντήρηση ενός συστήματος «ημέτερων και ευνοούμενων» που οι ίδιοι έχουν εγκαθιδρύσει.

Βέβαια, η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας ότι αποτελεί και η ίδια γρανάζι αυτού του συστήματος. Μάλιστα, σε πρόσφατη επιστολή της, υποστηρίζει ότι η αναφορά των συναδέλφων εναντίον της γίνεται γιατί κάποιος εξ αυτών εποφθαλμιά τη θέση της, ένα επιχείρημα – καραμέλα που αναμασά κάθε φορά που οι συνάδελφοι στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου αντιδρούν για σοβαρά ζητήματα της Υπηρεσίας, όπως είχε συμβεί και 2 περίπου χρόνια πριν όταν και πάλι είχε τεθεί ζήτημα εφαρμογής της Νομοθεσίας. Μήπως αυτή η μεγάλη ανασφάλεια για την «καρέκλα» της προέρχεται από το ότι ούτε και η δική της τοποθέτηση έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια; Το δε περιβάλλον του Συντονιστή μεθοδευμένα αφήνει να διαρρέεται ότι δέχεται επιθέσεις από τους Υφισταμένους της επειδή είναι αυστηρή στην τήρηση του ωραρίου!!! Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι υφίστανται ακόμη τέτοιες αντιλήψεις που θέλουν τους εργαζόμενους με «καμουτσίκι» πάνω από το κεφάλι τους για να ασκούν σωστά τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Αλήθεια, πόση σπέκουλα να δεχτούμε ακόμη στον αγώνα που καταβάλλεται από την «αυλή» του Συντονιστή για να πεταχτεί για μια φορά ακόμη η μπάλα στην εξέδρα, δηλ. να υποτιμηθούν τα υπαρκτά και σοβαρά ζητήματα που εγείρονται στην αναφορά των συναδέλφων και να απαξιωθούν οι ίδιοι ως υπάλληλοι και ως προσωπικότητες; Πόση ακόμη «κατακρεούργηση της Υπηρεσιακής τους υπόληψης και τιμής» να ανεχτούμε;

Φυσικά δεν περιμένουμε καμία δικαίωση των συναδέλφων από τη Διοικητική-πειθαρχική διαδικασία που «προφητεύει» η ίδια η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης στην επιστολή της καθώς πληροφορούμαστε ότι η διενέργειά της θα γίνει από Υπηρεσιακούς παράγοντες «φίλα προσκείμενους» στον Συντονιστή οπότε είναι γνωστό εκ των προτέρων και το αποτέλεσμά της!!!. Το λιγότερο που περιμένει κανείς είναι να επαναληφθεί για ακόμη μία φορά η αγαπημένη πρακτική του εν λόγω Συντονιστή και των «αρεστών» του και να απομακρυνθούν ή να τιμωρηθούν οι συνάδελφοι που σηκώνουν ανάστημα και αντιστέκονται σε πρακτικές εκφοβισμού και απαξίωσης των ίδιων και της Υπηρεσίας τους.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον άκρατο αυταρχισμό της Αν. Προϊσταμένης Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου ενάντια στους συναδέλφους που γίνεται με την ανοχή και τις ευλογίες του Συντονιστή. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας. Τέτοιες αυταρχικές πρακτικές δεν χωρούν στη Δημόσια Διοίκηση καθώς εξυπηρετούν αλλότριους προς τους συνταγματικά κατοχυρωμένους σκοπούς της λειτουργίας της.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων ενάντια στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της Διοίκησης.

Αναμένουμε «ετοιμοπόλεμοι» τα πορίσματα των προαναγγελθέντων από την Αν. Προϊσταμένη πειθαρχικών διαδικασιών. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους ανυπεράσπιστους, βορά στις ορέξεις των διοικούντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και των «αρεστών» τους. Οι αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των συναδέλφων δεν θα περάσουν.

Καλούμε και τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες συμπεριφορές.

Υ.Γ.: Ήδη οι Νομικοί της Ομοσπονδίας συντάσσουν τα έγγραφα που απαιτούνται για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των υπευθύνων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.