DogCat

Ενημερωθήκαμε από θεσμικούς παράγοντες που ενδιαφέρονται για την τήρηση της νομιμότητας, ότι εξετάστηκε με θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την μεταφορά οργανικής μονάδας (Τμήματος) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) και την ίδρυση νέας Γενικής Γραμματείας στο Υπ.Α.Α.Τ. με μόνη παρατήρηση ό,τι πρέπει να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ΥΠ.ΕΣ και του Υπ.Α.Α.Τ.

Παρά την κατάφωρα αντισυνταγματική πράξη της Κυβέρνησης με βάση τον ν. 4622/2019 περί επιτελικού κράτους, που δεν έχει προηγούμενο στη δημόσια διοίκηση της χώρας, το επιτελείο του Μαξίμου προχωρά στην μεταφορά ολόκληρης δομής και όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία επιστημονική ή διοικητική τεκμηρίωση, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση περιορισμένης εκλογικής πελατείας, με κάθε τίμημα.

Η προστασία και η υγεία των ζώων συντροφιάς φυσικά δεν ενδιαφέρουν την Κυβέρνηση, γιατί αλλιώς θα διαβουλευόταν επί της ουσίας με τον Κτηνιατρικό κόσμο της Χώρας που τεκμηριωμένα αντιδρά σύσσωμος σε αυτές τις εξελίξεις. Ο κάθε πολίτης και ο αγνός φιλόζωος συγκρίνοντας σχέδιο νόμου «Τσιρώνη» του Υπ.Α.Α.Τ., με το σχέδιο που ανέβηκε στη διαβούλευση από το ΥΠ.ΕΣ., μπορεί να κρίνει ποιο από δύο έχει ως κύριο σκοπό την προστασία των ζώων συντροφιάς. Απόδειξη είναι τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια της διαβούλευσης στο ΥΠ.ΕΣ. Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου «Τσιρώνη» αποσύρθηκε με μόλις 4,5 χιλιάδες αρνητικά σχόλια.

Θα πρέπει να επισημανθεί το μήνυμα αυταρχικής διοίκησης που η Κυβέρνηση περνά στην κοινωνία και θυμίζει άλλες εποχές και τακτικές, κατά τις οποίες, μια διοικητική μονάδα, όταν δεν μπορεί να καταργηθεί διότι πρέπει να διατηρηθεί και ο «φερετζές» της Ευρωπαϊκής Χώρας που σέβεται διεθνείς συμβάσεις και κανόνες, αποκόπτεται από το φυσικό της χώρο, είτε γιατί δεν εξυπηρετεί φίλους και κολλητούς, είτε γιατί προωθεί ελέγχους που ενοχλούν και αλλάζει υπουργεία ως περιπλανώμενος θίασος, μέχρι πλήρως να απενεργοποιηθεί ως προς την πραγματική της αποστολή. Αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με το τμήμα της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ που προασπίζει την υγεία και την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχετικό προηγούμενο με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που με τις αρμοδιότητές ελέγχου τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης από το Υπ.Α.Α.Τ., άλλαζε Υπουργεία (Ανάπτυξης, Υγείας) μέχρι που κατέληξε πάλι στο φυσικό του χώρο το Υπ.Α.Α.Τ., διότι έπρεπε η Χώρα να συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Το ίδιο εκτιμούμε ότι θα γίνει και με τα ζώα συντροφιάς, λόγω Ευρωπαϊκών Κανονισμών στους οποίους η Χώρα θα αναγκαστεί να πειθαρχήσει.

Θυμίζουμε επίσης τις δηλώσεις και τα Δελτία Τύπου της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.,  που αντιδρούσε το 2009 στο «πακέτο Χατζηγάκη», για τις οποίες είχαν υποβληθεί μηνύσεις και αγωγές παρόλο που η ΠΟΓΕΔΥ προέβλεπε ότι τα χρήματα του πακέτου τελικά θα πληρωθούν από τον ελληνικό λαό, όπως και έγινε. Οι ίδιοι που τότε μας καθύβριζαν και μας ενέπαιζαν, σήμερα ζητάνε τη βοήθειά μας. Το ίδιο προβλέπουμε ότι θα συμβεί και με τα ζώα συντροφιάς.

Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. και η Π.Ε.Κ.Δ.Υ. έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με τους νομικούς συμβούλους να προσβάλλουν στο Σ.τ.Ε. την παράνομη μεταφορά Τμήματος και αρμοδιοτήτων της Υγείας και της Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς και την ημέρα της δημοσίευσής του ΠΔ/τος θα προκηρυχθεί 4/ωρη πανελλαδική στάση εργασίας όλων των κτηνιάτρων δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΥΠΑΑΤ, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην οποία θα αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις, κατόπιν των προτάσεων της Π.Ε.Κ.Δ.Υ.

Προβλέπουμε θερμό καλοκαίρι, όχι μόνο λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.