ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Zήτησε από τους κτηνοτρόφους ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς

Να στραφούν και στην καλλιέργεια ψυχανθών προκειμένου να βοηθηθούν στην προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής, κάλεσε τους κτηνοτρόφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον και ο συνεργατισμός μπορεί να διασφαλίσει καλύτερες μέρες για τους παραγωγούς.

Σε χαιρετισμό του στην 12η Γιορτή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, ο κ. Γεωργαντάς, αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει η πολιτεία για την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών και έκανε αναφορά στις αποφάσεις για ένταξη στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του αραβόσιτου και του μαλακού σιταριού. Για τη μείωση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένα αυτό της ενέργειας, ο υπουργός τόνισε ότι εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως διευκολύνσεις στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Μιλώντας για τη δράση του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, σημείωσε, ότι μέσα από τη δράση του διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής του γάλακτος στην περιοχή και τόνισε: «Χωρίς συνεργατισμό δεν μπορεί να ελπίζει κανείς σε καλύτερες μέρες». Υπενθύμισε, ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες παραγωγών και στη συμβολαιακή γεωργία, φορολογώντας τα κέρδη τους μειωμένα κατά 50%.

Αναφέρθηκε και στα προγράμματα Νέων Αγροτών προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ και Βιολογικής παραγωγής, προϋπολογισμού 705 εκατ. ευρώ, από το οποίο περίπου το ήμισυ του προγράμματος κατευθύνεται στην κτηνοτροφία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.