????????????????????????????????????

Ξεκίνησε και φέτος (2019) το λιομάζωμα στην Πιερία και ο ευλογημένος καρπός της ελιάς παίρνει σιγά σιγά το δρόμο του για το λιοτρίβι, για να μας δώσει το ανεκτίμητο δώρο της, που είναι το ελαιόλαδο.

Του Δημήτρη Ρουκά, M. Sc. Τεχν. Γεωπόνου

Με το καθιερωμένο αγιασμό, στο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο του κ Αστέριου Γκριμούρα στην Σκοτίνα Πιερίας ξεκίνησε για την άτυπη ομάδα πιστοποιημένων ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας η παραγωγή και φέτος του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου “Θεϊκό Όλυμπος”.

Τα τελευταία χρόνια με γνώμονα την παραγωγή υψηλής ποιότητας Ελαιολάδου και σύμμαχο την συνέχιση της εφαρμογής του φιλο-περιβαλλοντολογικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, η συγκεκριμένη πιστοποιημένη ομάδα ελαιοπαραγωγών κατάφερε να διατηρεί την πρωτιά στην τιμή του ελαιολάδου, που παράγει. Πώς να μη διατηρεί όμως την πρωτιά, αφού με το που ξεκίνησε η διαδικασία και ρίχτηκαν οι πρώτες πλαστικές κλούβες με τις ελιές στην χοάνη εισαγωγής, το άρωμα της ελιάς απλώθηκε παντού, και μετά από μιάμιση περίπου ώρα που άρχισε να ρέει το ελαιόλαδο.

Όλος ο χώρος του ελαιοτριβείου μοσχομύρισε φρέσκο ελαιόλαδο. Η παραγωγή του εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Θεϊκό Όλυμπος”  σηματοδότησε μια νέα εποχή για το Πιερικό ελαιόλαδο, δίνοντας την δυνατότητα να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει τόσο στην Ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά. Να ευχηθούμε μια καλή ελαιοκομική χρονιά με ακόμη καλύτερο ελαιόλαδο!!!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.