Foodtech_13_10_2019_B

Τη νέα Έκθεση για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, FOODTECH 2019, εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, η οποία κλείσει σήμερα Κυριακή στις 7 τις πύλες της.  Η έκθεση θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί 6.30 π.μ. στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo κι αναμένεται να περάσουν πάνω από 18.000 ενδιαφερόμενοι.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως ο αγροτοδιατροφικός τομέας αναμφισβήτητα αποτελεί για την χώρα μας, την «βαριά βιομηχανία» της οικονομίας, που υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή και την επεξεργασία των προϊόντων, δημιουργεί την τεχνογνωσία για την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων, επενδύει σε σύγχρονες μεθόδους αυτοματισμού, μεταφοράς και ασφαλούς αποθήκευσης των αγαθών και καταφέρνει να διεισδύει σε ολοένα και μεγαλύτερες αγορές.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα,  να κάνει αναφορά στην στρατηγική συνεργασία της FORUΜ SA με τον γερμανικό κολοσσό NurnbergMesse τονίζοντας την σημασία της για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του εκθεσιακού κλάδου στην Ελλάδα. 

«Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τέτοιες εκθέσεις και είμαι πεπεισμένος ότι η FOODTECH θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αγροτοδιατροφικό τομέα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο», είπε και ξεναγήθηκε στη συνέχεια στον εκθεσιακό χώρο.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν στην Έκθεση ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Ευάγγελος Καλούσης, ο Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Forum, Νίκος Χουδαλάκης και ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Γιαλούρης.

Στην τελετή των εγκαινίων το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη από κορυφαίες επιχειρήσεις της Βιομηχανίας τροφίμων και ποτών αλλά και θεσμικοί παράγοντες του κλάδου, μεταξύ των οποίων , ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics. Μεταξύ των παρευρισκομένων κι ο Δημήτρης Μαντής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), , ο Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)ο Ιωάννης Σμυρνάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και δουν το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας των Τροφίμων και το Ποτών. Στη FOODTECH 2019 συμμετέχουν 200 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και της τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, ενώ ήδη έγιναν πάνω από 180 συναντήσεις με ξένους πελάτες για κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών. 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.